Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nokia E7

3. 2. 2011

Nokia E7

Komunikátor s QWERTY klávesnicí stejného mechanismu jako u modelu N97. nokia-e7-obr2.jpgModel má 16GB paměť, ale žádný slot pro karty, čtyřpalcový kapacitní displej a osmimegapixelový fotoaparát s možností točit HD video, ale bez autofocusu. Nechybí vestavěný kompas.

Nokia E7 se více než dost podobá top modelu N8. Má však o něco málo větší rozměry 124 x 62 x 13,6 milimetrů a především pak velmi vysokou hmotnost 176 gramů. Označení finského výrobce „komunikátor“ se tak k této novince přesně hodí. Nokia E7 je ale vyrobena z hliníku, díky čemuž můžeme výrobci vyšší hmotnost z části odpustit, a výsuvná QWERTY zase odůvodňuje vyšší tloušťku.

Telefon přináší kapacitní dotykový AMOLED displej s 16 miliony barev, rozlišením 360 x 640 a obří úhlopříčkou 4″. Nechybí oblíbená možnost ovládání více prsty multitouch, krycí sklíčko displeje odolné proti poškrábání či akcelerometr pro automatické překlápění displeje. Nokia E7 dále disponuje procesorem 680 MHz, operační pamětí 256 MB RAM a vnitřní flash pamětí 16 GB (bohužel bez možnosti rozšíření o paměťové karty). Telefon nese nejnovější operační systém Symbian^3.

V multimediální výbavě je vše podle představ. Hudebnímu přehrávači asistuje FM rádio s RDS, pro focení využijete 8 Mpx fotoaparát s dvojitým LED bleskem (ale bez autofocusu), nechybí funkce pro rozeznání tváře a úsměvu. Videa můžete nahrávat ve vysoké kvalitě 720p a poté si je přehrávat přímo z telefonu na svém televizoru díky HDMI v plné kvalitě. Výrobce nezapomněl ani na GPS navigaci Ovi Mapy s doživotní licencí na navigaci. Datová výbava je v plném složení 3G, HSDPA (až 10,2 Mb/s), HSUPA (až 2 Mb/s), Wi-Fi 802.11 b/g/n a Bluetooth nejvyšší verze 3.0.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář