Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejlevnější dotyková Nokia

16. 1. 2011

Nokia 5230

   Vezměte Nokii Tube, odstraňte pokročilejší funkce, přidejte barvy, nastavte výhodnější cenu... Nokia 5230 je nejlevnější mobil s navigací zdarma.

nokia-5230-1.jpg

 

Obliba dotykových telefonů už se rozšířila natolik, že je výrobci začínají nabízet i uživatelům, kteří nejsou ochotni investovat zbytečně vysoké částky peněz. Zatím se na tuto oblast zaměřovalo hlavně LG a Samsung, ovšem už i Nokia si všimla, že na dotykové módě by se dalo vydělat.

 

Klíčové vlastnosti:

  • smartphone s operačním systémem Symbian S60 páté edice
  • rezistivní dotykový displej s rozlišením 360 × 640 bodů
  • navigace zdarma
  • výměnný zadní kryt

Hlavní nedostatky:

  • chybí Wi-Fi
  • 2Mpx fotoaparátu chybí autofocus, nepodává dobré výsledky
  • místy nelogické ovládání v prostředí Symbianu S60 páté edice

 

Parametry produktu Nokia 5230:

Základní parametry
  • Rozměry: 111 x 51.7 x 15.5 mm
  • Hmotnost telefonu: 115 g
  • Display: 16 mil.barev
  • Rozlišení displeje: 360x640 bodů
  • SIM lock: ne
 Doplňující parametry
  • Pohotovostní doba až: 406 hod.
  • Doba hovoru až: 506 min.
  • Doba nabíjení: hod.
  • Typ akumulátoru: Li-Ion
  • Zvýšená odolnost: ne
  • SAR (na 10 g hmoty):  W/kg
  • Vestavěná anténa: ano
  • Konektor pro externí anténu: ne
  • Připojení přes kabel: ano
  • Uživatelská paměť: 70 MB internal memory
  • Paměťová karta: microSD (TransFlash)
  • Standardní operační systém: Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5
  • Podpora českých znaků: ano
  • Uživatelská nabídka: ano
  • Hlasové ovládání: ano
  Digitální fotoaparát
  • Typ fotoaparátu: integrovaný
  • Max. rozlišení fotoaparátu: 2 MPx, 1600x1200
  • Optický hledáček: ne
  • Zoom: ano
  • Vestavěný blesk: ne
  • Videokonference: ne

 

S vymýšlením Nokie 5230 si výrobce mnoho práce nedal. Jednoduše okopíroval vzhled staršího modelu 5800 XpressMusic (Tube), který byl vůbec prvním dotykovým mobilem od Nokie se Symbianem. Tento mobil najdete stále v prodeji, ale stále stojí podstatně více než novinka.

Tube podruhé

Vzhledově dokáže telefony odlišit jen málokdo. Na novějším telefonu chybí nápis XpressMusic, nenajdete tu žádnou kameru pro videohovory a 5230 má barevný kryt. Variant je k dispozici hned několik, v balení ale najdete pouze jeden jediný. Nokia Tube nabízela také stylus, 5230 už se bez něj obejde, v balení však najdete „kytarové trsátko“, kterým můžete do displeje ťukat. Z toho vyplývá, že dotykový displej je vyroben rezistivní technologií.

Shodně s 5800 zůstalo zachováno umístění paměťové a SIM karty, které se vkládají do boku telefonu. Vkládání SIMky je pohodlné, její vyjímání už poněkud krokolomnější, je potřeba vyjmout baterii. Ta má kapacitu 1 320 mAh. I když má telefon microUSB konektor, dobíjení přes něj nefunguje. Nokia 5230 ještě používá starší typ nabíječek s úzkým 2mm konektorem. Na horní straně, kde najdete otvor pro nabíječku se nachází i 3,5mm jack na sluchátka.

Telefon se ovládá hlavně přes displej, který kupodivu dosahuje stejných parametrů jako předchůdce. Tedy velikost úhlopříčky 3,2" a rozlišení 360 × 640 bodů. Nokia se rozhodla pro odporovou technologii, na ovládání se dá poznat, že od doby Tube urazila kus cesty, 5230 se mi ovládala podstatně lépe. Dotykový displej doplňuje trojice tlačítek pod displejem. Slouží klasicky pro přístup do hlavní nabídky a k příjmu či ukončení hovoru. Tuto trojici ještě doplňuje posuvné tlačítko na pravém boku, které slouží jako zámek. Hlavní klávesa dokáže svým blikáním upozorňovat na zmeškané události a hovory. Telefonu dokonce nastavíte, jak dlouho toto upozorňování má fungovat.

Dotykový Symbian s mouchami

U Nokie zatím stále zůstává zachováno pravidlo, že každý mobil s dotykovým displejem má automaticky operační systém Symbian. Jedná se o verzi Symbian 9.4 S60 5th Edition. Celý systém pohání procesor ARM s taktem 434 MHz. Nokia 5230 nabízí uživatelský prostor pro soubory pouhých 70 MB, investice do paměťové karty microSDHC tedy bude nejspíše nezbytností.

Pohotovostní displej telefonu dokáže zobrazovat údaje z kalendáře, aktuálně přehrávanou hudbu a rádio. Pokud tyto údaje nepotřebujete, můžete si zapnout panel s oblíbenými kontakty. V žádném případě nechybí klávesové zkratky, ty se ale na displej vejdou pouze čtyři a není možné přidat si další jako například na N97 Mini.

Na pohyb v nabídkách telefonů se Symbianem si musíte chvíli zvykat. Platí pravidlo, že na položky hlavní nabídky stačí ťuknout pouze jednou, v podnabídkách musíte na řádek (s výjimkou toho úplně horního) klepat vždy dvakrát. Tato nesourodost v ovládání byla dotekovému Symbianu už nesčetněkrát vyčítána, do příchodu verze Symbian^3 ale změnu očekávat nemůžeme.

Základní nabídka funkcí je podobná jako na jiných Symbianech. Každý kontakt může mít 34 základních položek, popisky se přitom dají dále upravovat. Celkové množství kontaktů není nijak omezené. Po uložení kontaktu k němu jde přiřadit speciální vyzvánění. Veškerá nastavení zvuků se jinak provádí přes profily, kterých je v telefonu celkově šest. 

K vytočení kontaktů se kromě adresáře dostanete také z hlavní obrazovky. Tam buď máte nastavené zkratky, nebo se rychle dostanete k číselníku. Při hovoru se nad displejem skrytý senzor přiblížení stará o to, abyste snad tváří omylem nezmáčkli některé ze softwarových tlačítek. Informace o všech hovorech najdete v Protokolu, který kromě klasické dělení (přijaté, volané, zmeškané) nabízí i informace o délce všech typů hovorů.

Kalendář už bych vzhledem k dotykovému ovládání uvítal větší. Do jednotlivých kolonek se při měsíčním náhledu trefuje trochu obtížněji. Zůstává ale zase dost místa, aby se ve spodní části displeje události vypisovali. K událostem můžete přidávat také popisky z poznámek. K buzení se nejsnadněji dostanete přes pohotovostní displej a ťuknutí na hodiny. Budíků se dá nastavit spousta a všechny umí opakování i buzení při vypnutém telefonu. Mnoho dalších organizačních funkcí telefon kupodivu nemá. Kalkulačka a převodník jsou obvyklou výbavou, poznámky už jsem zmiňoval.

U zpráv vás asi nejvíce bude zajímat samotný způsob psaní. Nečekejte ale nic neobvyklého, na displeji se objeví obdoba klasické mobilní klávesnice a ťukáte do softwarových tlačítek. Při psaní pomáhá slovník T9, pokud k textu připojíte nějakou přílohu, změní se zpráva na multimediální. Kromě obvyklých příloh umí Nokia přidávat ke zprávě i šablonu, vizitku či soubor.

Telefon si pochopitelně poradí i s e-mailovou komunikací. Dnes už stačí pouze zadat e-mailový účet a heslo, o zbytek se telefon postará sám. Na vás pak zbývá nastavit, jak velké e-maily se mohou načítat a na pohotovostním displeji se dá zapnout kontrola došlých zpráv.

Nejlevnější navigace

Nokia 5230 je nejlevnějším dotykovým telefonem tohoto výrobce, dá se tedy čekat, že se na některých funkcích šetřilo. Při používání jsem asi nejvíce postrádal Wi-Fi, rychlá data ale jinak telefon umí. Pod položkou internet se v nabídce skrývá nejen prohlížeč, ale také rychlejší přístup na sítě YouTube, Facebook či MySpace.

Telefon nepostrádá GPS a díky nedávnému kroku výrobce, který uvolnil zdarma používání hlasové navigace Ovi Maps, se Nokia 5230 stala nejlevnějším mobilem s plnohodnotnou navigací a jedním z nejlevnějších navigačních přístrojů na trhu vůbec. V telefonu najdeme opět klasický hudební přehrávač s knihovnou a FM rádio. Pro přehrávání videa slouží nativní Real Player, na podporu formátů DivX a Xvid byste čekali marně.

Hodně se bohužel šetřilo u fotoaparátu. Zatímco ani fotografie z třímegapixelu Nokie 5800 nebyly žádný zázrak, rozlišení 2 Mpx bez autofocusu je na dnešní dobu hodně špatné. Kvalitní fotky opravdu neočekávejte, i když máte k dispozici spoustu dalších nastavení.

 

Z funkcí, kterou jsou sice v Symbianu 5th obvyklé, ale možná vás překvapí u levného telefonu, se určitě hodí zmínit kontrolu aktuálního firmwaru a ani tentokrát se nezapomnělo na přístup do Ovi Store, kde si pod svým účtem můžete pořizovat do mobilu nové aplikace.

Hlavní výhodou telefonu je rozhodně relativně nízká cena a otevřený operační systém, na který už dnes seženete spoustu aplikací. O necelých tisíc korun dražší Nokia 5530 XpressMusic nabízí Wi-Fi a lepší fotoaparát. Konkurenční Samsung Star se zase lépe ovládá a je levnější, nenabídne ale tak dobré funkce a hlavně navigaci v ceně.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Outclass Roblox Deposit

(DexonRib, 1. 4. 2022 0:12)

Hello, here you can tumble to roblox bugs and more.
https://krnl-exploit.co/synapse-x-for-mac/

embele

(LucasGam, 30. 3. 2022 2:54)

https://telegra.ph/Provocation-12-18

Best website promotion services

(Nonellfrani, 29. 3. 2022 13:38)

I share with you professional website promotion services. The best price, the work is done within a few days. More than 1500 backlinks are created. Money back guarantee. A professional works through the kwork exchange https://kwork.com.
Here is the link https://kwork.com/offpageseo/13467403/professional-website-promotion-1500-good-back-links

Nicest Roblox Place

(DexonRib, 29. 3. 2022 10:11)

Hello, here you can on roblox bugs and more.
https://parkhillpresbyterian.org/roblox-big-paintball-cheats/

The Future of the Individual

(Janetikric, 29. 3. 2022 1:57)

Each generation regards itself as completely different from the previous one, but in the end it is about the same.
If I look at my own life, I see that I have often been wrong.
The same will happen to you at my age. Gain experience and make mistakes. And this is the meaning of existence.
Do not flatter yourself that you are capable of being perfect - this is not real.
Temper yourself, your will, so that when the test comes, you will find the strength in yourself to meet him as a true man.
Do not allow yourself to be deceived by obvious facts and noisy phrases.
Travel, explore the world, meet people, work on something that excites you, fall in love, be daring but do it with passion.
The most valuable thing is to live life brightly.
Perhaps there is more than one life waiting for you. But to get them, you need to spend this life entirely. Take everything you can from life.
Beware of boring fate.

noclegi pracownicze augustow

(TriGifyivevet, 28. 3. 2022 13:30)

<a href="https://www.pokojeiaugustow.online">www.pokojeiaugustow.online</a href> pokoje w Augustowie
stx21

Elder's Providence

(RachellRex, 28. 3. 2022 4:23)

The instructions of the old to the young are not only a waste of time, but also absurd https://skvoter.smartphon.design .
Each generation sees itself as completely different from the previous one, although in the end it turns out to be almost the same.
If I look back on my life, I think I made mistakes many times.
The same will happen to you when you get older. Enjoy life and make mistakes. This is life.
Do not flatter yourself that you are capable of being perfect - this is not real.
Strengthen your spirit, your will, so that when a test happens, you can meet it like a real man.
Do not let yourself be deceived by pathos truths and ringing phrases.
Travel countries, explore the world, meet people, do something that excites you, fall in love, be bold, but do it with passion.
The most important thing is to live your life with taste.
Perhaps there is more than one life waiting for you. But in order to deserve them, you need to use this life to the fullest. Take everything you can from life.
Fear boring fate.

Outperform Roblox Zone

(DexonRib, 27. 3. 2022 10:18)

Hello, here you can find roblox cheats and more.
https://chicagoweddings.org/how-to-get-infinite-sword-in-mm2-for-roblox-exploit/

дверные перегородки

(Bogdanlqd, 27. 3. 2022 0:08)

Привет товарищи!
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1e-qsrosEBvPPvIxO1GO9qvs5WH9WS7kV/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Офис сегодня – это не пыльная комната в панельном здании, а лицо компании, его визитная карточка. Во многом это определяет интерьер, но также огромное значение имеют дверные конструкции и стеклянные перегородки в офисе. Появившись в качестве перегородок достаточно давно, стеклянные стены использовались чаще всего просто в качестве разделителя помещения, и только недавно они вошли в список интерьерных изюминок. В своих конструкциях мы используем стекло от лучшего мирового производителя листового стекла AGC GLASS EUROPE.
От всей души Вам всех благ!

Cool math games online on browser!

(CoolTer, 26. 3. 2022 16:02)

While having fun with their family or playing cool math games fireboy and watergirl with other students in school, math games allow youngsters to learn.
https://coolmathgamesfree.online/

Outclass Roblox Plunk down

(DexonRib, 24. 3. 2022 8:18)

Hello, here you can tumble to roblox scripts and more.
https://mrbcny.org/kolgie-yba-gui/.html
https://mrbcny.org/roblox-prison-lfie-exploit/.html
https://mrbcny.org/anti-exploit-roblox/.html

A-one Roblox Charge

(DexonRib, 22. 3. 2022 18:33)

Hello, here you can find roblox bugs and more.
https://advancedjournals.org/exploit-store-roblox/.html
https://advancedjournals.org/why-does-proxo-injector-work-for-me/.html
https://advancedjournals.org/how-do-you-get-robux-on-roblox-without-buying-without-hacks/.html

embele

(Danielroara, 22. 3. 2022 6:50)

https://telegra.ph/Bianca-Dildo-Fuck-12-20

Nicest Roblox Deposit

(DexonRib, 21. 3. 2022 22:24)

Hi, I desire to announce to you a cool resource in behalf of decision cheats in behalf of roblox. Here you can come up with cheats, hacks, scripts, bugs, glitches and more.
https://gazeteadana.com/blox-fruits-script-new/.html
https://gazeteadana.com/roblox-exploit-school-shooting/.html
https://gazeteadana.com/roblox-dll-hacks-january-2022/.html
https://gazeteadana.com/sire-roblox-exploit/.html
https://gazeteadana.com/skisploit-access-to-pc/.html

заправка картриджей xerox цена

(Marinajhg, 21. 3. 2022 3:48)

Доброго времени суток дамы и господа!
https://drive.google.com/file/d/1zAyNo7EsOmhmlRWSMBRtfxA4dC07_ffp/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию сервис оргтехники и продажу расходников для дома и офиса.Наша организация «КОПИМЕДИАГРУПП» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Заправка картриджей.Качественная заправка принтера в Минске выполняется мастерами. Расходники для печатающих аппаратов имеют ограниченный ресурс, и после их отработки приходится покупать новый картридж или заправлять старый. Заправка, ремонт и восстановление картриджей – альтернативное и удобное решение, позволяющее использовать картридж для печати повторно и многократно. Не рекомендуем заправлять картридж в домашних условиях, поскольку выполнить процедуру аккуратно и без повреждений устройства под силу только профессиональным работникам.
«КОПИМЕДИАГРУПП» ? это место, где заправить картридж для принтера вы сможете быстро и недорого. Чтобы оформить заявку на заправку картриджа, свяжитесь с менеджером. После согласования деталей заказа, указания марки принтера и количества картриджей, уточнения места и выбора подходящего времени для проведения работ, мы направим к вам специалиста. Также по телефону определим стоимость заправки картриджа для принтера. Перед выездом на дом или в офис мастер предварительно созвонится с вами, предупредив о приезде.КАК ПРОИСХОДИТ ЗАПРАВКА.Инструкция по заправке картриджа включает несколько важных этапов: разборку, очистку устройства от остатков отработанного материала, смазку и саму заправку. После установки картриджа на место мастер проверяет качество печати. Если при эксплуатации картридж течет, выясняется причина и выполняется восстановление или ремонт устройства.Мы работаем качественно и ответственно, благодаря чему получаем только положительные отзывы о своей работе. Особенности сотрудничества с нами:заправка выполняется в течение 15 минут;у нас приемлемая цена на заправку картриджей;используем качественные расходные материалы, проверенные на совместимость;
предоставляем гарантии на заправку сроком до 6 месяцев (если тонер для заправки картриджей не выработается раньше);выезд во все районы Минска;для постоянных клиентов есть скидки.Оплатить услуги можно наличным или безналичным способами.

Covid vaccine and ashamed boobs

(Lorareowl, 19. 3. 2022 17:15)

It happened a extended time ago in the root comber of the pandemic. My appellation is Mary, I'm separately, an self-reliant squeeze who makes pure bread, likes bonking and gives fucking blowjobs. But that's not what this advise is about.
At the dawning of the pandemic I went on a young lady with a manservant as normal, everything as conformist: Intersection, walking, impede, having it away and a compendious correspondence... But then the reckon went wrong... After a week I felt absurd but I didn't remunerate concentration to it since tiredness is earmark of women in the vanguard their periods... I ruminating it was a hormonal malfunction and my full stop came earlier, so I didn't over much attention to it... After another week I had a fever, psychoneurotic my charms... And then the worst action happened, no, it wasn't a end or pregnancy, but it was perpendicular unpleasant, too... She was spread close to on a ventilator....
Fortunately the whole shooting match turned fully and after a a bother of of months of rehabilitation I am fine fettle again and pleasure in person, but I come by been approaching dating more cautiously, although I had a vaccination from COViD-19, but I do it on the site. The cogent loathing is that you can gain in value that people are vaccinated and it is much easier and safer to partnership on a date. Procure irregularly coition himself, need punctiliousness of yourself.
This is my photo on the brink of I got far-out https://free.idrott.site/?u=4mwpte4&o=8xckkzp&t=photo1don and this is me after I recovered https://free.idrott.site/?u=4mwpte4&o=8xckkzp&t=photo2Ot (copy and past links to browser )
On the excellently I've got healthier looking, but it's a weep after my boobs are smaller))

купить душевую кабину размеры

(Bogdanndf, 18. 3. 2022 2:12)

Приветствую Вас дамы и господа!
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1e-qsrosEBvPPvIxO1GO9qvs5WH9WS7kV/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.На сегодняшний день межкомнатные двери из стекла быстро набирают популярность и спрос у покупателей. Причина этого понятна, ведь стеклянные двери защищают от посторонних глаз и звуков, а также пропускают свет, визуально расширяют пространство помещения и отлично вписываются в любой интерьер, который может быть выполнен как в классическом варианте, так и в стиле модерн или хай-тек.
Увидимся!

бурение артезианских скважин

(Andreasxlq, 16. 3. 2022 10:56)

Приветствую Вас товарищи!
https://drive.google.com/file/d/1Z3XEpblaCaEBdSLzZP8E22b0ZjbBT3QO/view?usp=sharing
Есть такой замечательный сайт для заказа бурения скважин на воду. Бурение скважин в Минске – полный комплекс качественных и разумных по цене услуг. Мы бурим любые виды скважин.У нас доступная ценовая политика, рассрочка на услуги и оборудование.Заказывайте скважину для воды – получите доступ к экологически чистой природной воде по самым выгодным в Минске ценам! Наша сфера деятельности — проектирование и бурение скважин на воду, установка любого насосного оборудования, монтаж систем канализации всех видов, дренажей, ливневых систем и др.Миссия компании: мы добываем чистую воду – источник всего живого на Земле, и делаем ее доступной людям. Самый короткий срок, за который мы пробурили и обустроили скважину, — 1 час 36 минут. Мы ценим время своих клиентов и гордимся, что оперативность — отличительное свойство наших услуг. Мы показываем, насколько быстро и качественно может происходить бурение скважины.
Увидимся!

Professional website promotion

(pentelfrani, 16. 3. 2022 10:10)

I share with you professional website promotion services. The best price, the work is done within a few days. More than 1500 backlinks are created. Money back guarantee. A professional works through the kwork exchange https://kwork.com.
Here is the link https://kwork.com/offpageseo/13467403/professional-website-promotion-1500-good-back-links

бурение цена

(Andreasgbe, 14. 3. 2022 15:49)

Добрый день товарищи!
https://drive.google.com/file/d/1_mNeBR7iZvht6byhHbQZcYYwFntyWxLJ/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию замечательный сайт для заказа бурения скважин на воду. Бурение скважин в Минске – полный комплекс качественных и разумных по цене услуг. Мы бурим любые виды скважин.У нас доступная ценовая политика, рассрочка на услуги и оборудование.Заказывайте скважину для воды – получите доступ к экологически чистой природной воде по самым выгодным в Минске ценам! Как происходит бурение? Бурится разведочный ствол и определяется напорный водоносный горизонт; Монтируются нПВХ трубы диаметром 125мм и более, полимерный фильтр не менее 2м и отстойник; Делается обсыпка фильтровой колонны специальным фильтрующим песком; Выполняется откачка скважины насосом до чистой воды и замер параметров. Мы постарались рассказать о технической стороне роторного бурения как можно более понятно и просто. Полезно представлять процесс создания вашей скважины. Платить следует только за то, что знаешь. Результативность роторного бурения дает возможность достичь глубинного водоносного слоя. У этого очевидный «плюс» — здесь подземные воды не сообщаются с водами поверхностными. Также сюда не проникают дождевые водостоки и нитраты с полей. То есть самая чистая вода — здесь. Вот почему так ценится роторное бурение.
Увидимся!


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

následující »