Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejlevnější dotyková Nokia

16. 1. 2011

Nokia 5230

   Vezměte Nokii Tube, odstraňte pokročilejší funkce, přidejte barvy, nastavte výhodnější cenu... Nokia 5230 je nejlevnější mobil s navigací zdarma.

nokia-5230-1.jpg

 

Obliba dotykových telefonů už se rozšířila natolik, že je výrobci začínají nabízet i uživatelům, kteří nejsou ochotni investovat zbytečně vysoké částky peněz. Zatím se na tuto oblast zaměřovalo hlavně LG a Samsung, ovšem už i Nokia si všimla, že na dotykové módě by se dalo vydělat.

 

Klíčové vlastnosti:

  • smartphone s operačním systémem Symbian S60 páté edice
  • rezistivní dotykový displej s rozlišením 360 × 640 bodů
  • navigace zdarma
  • výměnný zadní kryt

Hlavní nedostatky:

  • chybí Wi-Fi
  • 2Mpx fotoaparátu chybí autofocus, nepodává dobré výsledky
  • místy nelogické ovládání v prostředí Symbianu S60 páté edice

 

Parametry produktu Nokia 5230:

Základní parametry
  • Rozměry: 111 x 51.7 x 15.5 mm
  • Hmotnost telefonu: 115 g
  • Display: 16 mil.barev
  • Rozlišení displeje: 360x640 bodů
  • SIM lock: ne
 Doplňující parametry
  • Pohotovostní doba až: 406 hod.
  • Doba hovoru až: 506 min.
  • Doba nabíjení: hod.
  • Typ akumulátoru: Li-Ion
  • Zvýšená odolnost: ne
  • SAR (na 10 g hmoty):  W/kg
  • Vestavěná anténa: ano
  • Konektor pro externí anténu: ne
  • Připojení přes kabel: ano
  • Uživatelská paměť: 70 MB internal memory
  • Paměťová karta: microSD (TransFlash)
  • Standardní operační systém: Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5
  • Podpora českých znaků: ano
  • Uživatelská nabídka: ano
  • Hlasové ovládání: ano
  Digitální fotoaparát
  • Typ fotoaparátu: integrovaný
  • Max. rozlišení fotoaparátu: 2 MPx, 1600x1200
  • Optický hledáček: ne
  • Zoom: ano
  • Vestavěný blesk: ne
  • Videokonference: ne

 

S vymýšlením Nokie 5230 si výrobce mnoho práce nedal. Jednoduše okopíroval vzhled staršího modelu 5800 XpressMusic (Tube), který byl vůbec prvním dotykovým mobilem od Nokie se Symbianem. Tento mobil najdete stále v prodeji, ale stále stojí podstatně více než novinka.

Tube podruhé

Vzhledově dokáže telefony odlišit jen málokdo. Na novějším telefonu chybí nápis XpressMusic, nenajdete tu žádnou kameru pro videohovory a 5230 má barevný kryt. Variant je k dispozici hned několik, v balení ale najdete pouze jeden jediný. Nokia Tube nabízela také stylus, 5230 už se bez něj obejde, v balení však najdete „kytarové trsátko“, kterým můžete do displeje ťukat. Z toho vyplývá, že dotykový displej je vyroben rezistivní technologií.

Shodně s 5800 zůstalo zachováno umístění paměťové a SIM karty, které se vkládají do boku telefonu. Vkládání SIMky je pohodlné, její vyjímání už poněkud krokolomnější, je potřeba vyjmout baterii. Ta má kapacitu 1 320 mAh. I když má telefon microUSB konektor, dobíjení přes něj nefunguje. Nokia 5230 ještě používá starší typ nabíječek s úzkým 2mm konektorem. Na horní straně, kde najdete otvor pro nabíječku se nachází i 3,5mm jack na sluchátka.

Telefon se ovládá hlavně přes displej, který kupodivu dosahuje stejných parametrů jako předchůdce. Tedy velikost úhlopříčky 3,2" a rozlišení 360 × 640 bodů. Nokia se rozhodla pro odporovou technologii, na ovládání se dá poznat, že od doby Tube urazila kus cesty, 5230 se mi ovládala podstatně lépe. Dotykový displej doplňuje trojice tlačítek pod displejem. Slouží klasicky pro přístup do hlavní nabídky a k příjmu či ukončení hovoru. Tuto trojici ještě doplňuje posuvné tlačítko na pravém boku, které slouží jako zámek. Hlavní klávesa dokáže svým blikáním upozorňovat na zmeškané události a hovory. Telefonu dokonce nastavíte, jak dlouho toto upozorňování má fungovat.

Dotykový Symbian s mouchami

U Nokie zatím stále zůstává zachováno pravidlo, že každý mobil s dotykovým displejem má automaticky operační systém Symbian. Jedná se o verzi Symbian 9.4 S60 5th Edition. Celý systém pohání procesor ARM s taktem 434 MHz. Nokia 5230 nabízí uživatelský prostor pro soubory pouhých 70 MB, investice do paměťové karty microSDHC tedy bude nejspíše nezbytností.

Pohotovostní displej telefonu dokáže zobrazovat údaje z kalendáře, aktuálně přehrávanou hudbu a rádio. Pokud tyto údaje nepotřebujete, můžete si zapnout panel s oblíbenými kontakty. V žádném případě nechybí klávesové zkratky, ty se ale na displej vejdou pouze čtyři a není možné přidat si další jako například na N97 Mini.

Na pohyb v nabídkách telefonů se Symbianem si musíte chvíli zvykat. Platí pravidlo, že na položky hlavní nabídky stačí ťuknout pouze jednou, v podnabídkách musíte na řádek (s výjimkou toho úplně horního) klepat vždy dvakrát. Tato nesourodost v ovládání byla dotekovému Symbianu už nesčetněkrát vyčítána, do příchodu verze Symbian^3 ale změnu očekávat nemůžeme.

Základní nabídka funkcí je podobná jako na jiných Symbianech. Každý kontakt může mít 34 základních položek, popisky se přitom dají dále upravovat. Celkové množství kontaktů není nijak omezené. Po uložení kontaktu k němu jde přiřadit speciální vyzvánění. Veškerá nastavení zvuků se jinak provádí přes profily, kterých je v telefonu celkově šest. 

K vytočení kontaktů se kromě adresáře dostanete také z hlavní obrazovky. Tam buď máte nastavené zkratky, nebo se rychle dostanete k číselníku. Při hovoru se nad displejem skrytý senzor přiblížení stará o to, abyste snad tváří omylem nezmáčkli některé ze softwarových tlačítek. Informace o všech hovorech najdete v Protokolu, který kromě klasické dělení (přijaté, volané, zmeškané) nabízí i informace o délce všech typů hovorů.

Kalendář už bych vzhledem k dotykovému ovládání uvítal větší. Do jednotlivých kolonek se při měsíčním náhledu trefuje trochu obtížněji. Zůstává ale zase dost místa, aby se ve spodní části displeje události vypisovali. K událostem můžete přidávat také popisky z poznámek. K buzení se nejsnadněji dostanete přes pohotovostní displej a ťuknutí na hodiny. Budíků se dá nastavit spousta a všechny umí opakování i buzení při vypnutém telefonu. Mnoho dalších organizačních funkcí telefon kupodivu nemá. Kalkulačka a převodník jsou obvyklou výbavou, poznámky už jsem zmiňoval.

U zpráv vás asi nejvíce bude zajímat samotný způsob psaní. Nečekejte ale nic neobvyklého, na displeji se objeví obdoba klasické mobilní klávesnice a ťukáte do softwarových tlačítek. Při psaní pomáhá slovník T9, pokud k textu připojíte nějakou přílohu, změní se zpráva na multimediální. Kromě obvyklých příloh umí Nokia přidávat ke zprávě i šablonu, vizitku či soubor.

Telefon si pochopitelně poradí i s e-mailovou komunikací. Dnes už stačí pouze zadat e-mailový účet a heslo, o zbytek se telefon postará sám. Na vás pak zbývá nastavit, jak velké e-maily se mohou načítat a na pohotovostním displeji se dá zapnout kontrola došlých zpráv.

Nejlevnější navigace

Nokia 5230 je nejlevnějším dotykovým telefonem tohoto výrobce, dá se tedy čekat, že se na některých funkcích šetřilo. Při používání jsem asi nejvíce postrádal Wi-Fi, rychlá data ale jinak telefon umí. Pod položkou internet se v nabídce skrývá nejen prohlížeč, ale také rychlejší přístup na sítě YouTube, Facebook či MySpace.

Telefon nepostrádá GPS a díky nedávnému kroku výrobce, který uvolnil zdarma používání hlasové navigace Ovi Maps, se Nokia 5230 stala nejlevnějším mobilem s plnohodnotnou navigací a jedním z nejlevnějších navigačních přístrojů na trhu vůbec. V telefonu najdeme opět klasický hudební přehrávač s knihovnou a FM rádio. Pro přehrávání videa slouží nativní Real Player, na podporu formátů DivX a Xvid byste čekali marně.

Hodně se bohužel šetřilo u fotoaparátu. Zatímco ani fotografie z třímegapixelu Nokie 5800 nebyly žádný zázrak, rozlišení 2 Mpx bez autofocusu je na dnešní dobu hodně špatné. Kvalitní fotky opravdu neočekávejte, i když máte k dispozici spoustu dalších nastavení.

 

Z funkcí, kterou jsou sice v Symbianu 5th obvyklé, ale možná vás překvapí u levného telefonu, se určitě hodí zmínit kontrolu aktuálního firmwaru a ani tentokrát se nezapomnělo na přístup do Ovi Store, kde si pod svým účtem můžete pořizovat do mobilu nové aplikace.

Hlavní výhodou telefonu je rozhodně relativně nízká cena a otevřený operační systém, na který už dnes seženete spoustu aplikací. O necelých tisíc korun dražší Nokia 5530 XpressMusic nabízí Wi-Fi a lepší fotoaparát. Konkurenční Samsung Star se zase lépe ovládá a je levnější, nenabídne ale tak dobré funkce a hlavně navigaci v ceně.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

принтер canon заправка картриджей чернилами

(Marinatlr, 4. 12. 2022 22:52)

Приветствую Вас господа!
https://drive.google.com/file/d/1zAyNo7EsOmhmlRWSMBRtfxA4dC07_ffp/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию сервис оргтехники и продажу расходников для дома и офиса.Наша организация «КОПИМЕДИАГРУПП» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Заправка картриджей Минск – это скрупулезная и ответственная работа, так как от нее зависит рабочий процесс всей компании или распечатка важного документа. Малейшая ошибка или недоделка приведет к перебоям в работе заказчика, и соответственно к потере нашей репутации и прибыли. Для нас на первом месте стоит репутация, которую мы заработали нелегкими и долгими годами труда. Поэтому выполняя очередной заказ на заправку принтера или ксерокса, мы думаем о клиенте и с полной ответственностью можем гарантировать как качество, так и быстрое исполнение работы. Заявку на вызов Вы можете оставить как на сайте, так и по телефону. Так же в Online чате сбоку. Наш оператор обговорит удобное для Вас время, и наши специалисты прибудут точно в срок. Качество наших работ всегда на высшем уровне, так как у нас работает лучшая команда профессионалов!Рады предложить нашим клиентам:Заправка картриджей с выездом на дом и офис.Ремонт и восстоновление картриджей.Прошивка любого лазерного принтера.Настройка принтера (wi-fi, установка драйверов на компьютер).Замена термопленки и роликов захвата бумаги.Купить картридж к любому лазерному картриджу.Для заказа мастера просто позвоните по указанным телефонам или оставьте завку, выбрав свою модель!

You have appeared are right. I thank for council how I can thank you?

(DwainMes, 4. 12. 2022 20:44)

I can not with you will disagree.
https://thetranny.com/videos/113253/japanese-shemale/
https://zeenite.com/videos/116219/returns-home-had-sex-4k-porn/

минитрактор кентавр т 24

(Earnestpealf, 3. 12. 2022 22:53)

мотоблоки кентавр все модели https://hrb.minzdravao.ru/predlozhenie/shifeng-244-shifeng-sf-244-cena мотоблок кентавр 1010д

как сделать ставки на спорт онлайн

(Joshuadebra, 3. 12. 2022 10:47)

Source:

- https://nk-ogc.com/casino-x-zombies/57557-kak-sdelat-stavki-na-sport-onlajn.html

как сделать ставки на спорт онлайн

gеt nоw # bіg bonus

(Petarmoutt, 2. 12. 2022 21:49)

Best onlіnе саsіno
Bіg bоnus аnd Frееsріns
Spоrt bеttіng аnd pоkеr

go now https://tinyurl.com/44h34y6u

oki mb

(Marinaatr, 2. 12. 2022 11:11)

Привет дамы и господа!
https://drive.google.com/file/d/1zAyNo7EsOmhmlRWSMBRtfxA4dC07_ffp/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию сервис оргтехники и продажу расходников для дома и офиса.Наша организация «КОПИМЕДИАГРУПП» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Что мы можем предложить.Заправка лазерных картриджей для черно-белых и цветных принтеров и МФУ. Наш опыт позволяет заправлять картриджи практически любого производителя, наиболее популярные из них HP, Canon, Samsung, Xerox, Ricoh, Brother, Panasonic, Kyocera. При появлении дефектов печати может потребоваться ремонт картриджа, мы также можем выполнить его на выезде. Стоимость весьма демократична, при этом качество отличное.Качество.При заправке картриджей используем тонер только премиального уровня IMEX, TOMOEGAWA (ЯПОНИЯ), StaticControl (США) позволит реже производить ремонт картриджа, а в дальнейшем – отсутствие проблем с принтером, которые очень часто встречаются при использовании некачественного, дешевого тонера.Заправка картриджей с выездом.Наша работа построена таким образом, чтобы максимально освободить ваше время, а ваше участие в данном процессе было минимальным.Заправляем картриджи для принтера с выездом на дом или в офис, вам не придется ехать через весь город и тратить свое время – это мы сделаем за вас. Выезжаем со специальным пылесосом, что позволяет заправить картридж на месте без грязи и пыли и с соблюдением технологического процесса.Доставка картриджей и техники.Курьерская доставка, мы приезжаем к вам, забираем картриджи, заправляем их у себя в мастерской, после чего доставляем заправленные картриджи обратно.Так же и с техникой - заберем ваш принтер в ремонт и привезем обратно исправным.Дисконтная программа.
Мы ориентированы на долгосрочное сотрудничество и поэтому регулярно дарим скидки. При заправке картриджей более двух единиц - Вы уже экономите.

ПАТЕНТНОЕ БЮРО «ПЕРВОИСТОК» В МОСКВЕ

(VirgilFrifs, 2. 12. 2022 0:52)

Source:

- https://xn--b1afkisbcjmk.xn--p1ai/

ПАТЕНТНОЕ БЮРО «ПЕРВОИСТОК» В МОСКВЕ

ширина туалетной бумаги

(FrankDut, 1. 12. 2022 19:17)

Если вы хотите купить бизнес по производству туалетной бумаги, достаточно просто зарегистрировать ООО https://solyariswell.com
Стоит отметить, что продажа бизнеса по производству туалетной бумаги – это самый лучший вариант для предпринимателей, которые не имеют опыта работы в данной сфере https://solyariswell.com/catalog/25-ru/oborudovanie-dlya-proizvodstva/stanki-dlya-proizvodstva/stanki-dlya-rezki-logov/27-otreznoj-stanok-lentochnaya-pila-pl-41-pl-45

Сколько можно заработать и сроки окупаемости https://solyariswell.com/catalog/17-ru/oborudovanie-dlya-proizvodstva/netkannye-materialy/89-avtomaticheskij-stanok-pnm-2

Установка бумагодельная https://solyariswell.com/en/20-en/equipment/rewinder-for-winding/57-pm-7m
Отвечает за подготовку сырья и формирование бумажной массы https://solyariswell.com/catalog
Устройство нарезки рулонов https://solyariswell.com
Некоторые модели этого устройства позволяют регулировать размер заготовки https://solyariswell.com/en/20-en/equipment/rewinder-for-winding/57-pm-7m
Размоточно-бобинная установка https://solyariswell.com/catalog/17-ru/oborudovanie-dlya-proizvodstva/netkannye-materialy/42-avtomaticheskij-stanok-pnm-1
Бумага становится мягкой и прочной, благодаря механическому воздействию аппарата https://solyariswell.com
Бумага становится многослойной после спаивания нескольких слоев https://solyariswell.com/catalog/24-ru/oborudovanie-dlya-proizvodstva/stanki-dlya-proizvodstva/peremotochno-namotochnye-stanki/16-peremotochno-namotochnyj-stanok-pm-2m
Линия упаковки https://solyariswell.com/catalog/17-ru/oborudovanie-dlya-proizvodstva/netkannye-materialy/88-avtomaticheskij-stanok-pnm
Используются бумажные этикетки, либо полиэтилен https://solyariswell.com/catalog/17-ru/oborudovanie-dlya-proizvodstva/netkannye-materialy/42-avtomaticheskij-stanok-pnm-1

производительность – до 4 т в смену; мощность – 20 кВт; необходимое питание – 380 В; необходимое помещение – 200 м 2 ; стоимость – 8 000 000 рублей https://solyariswell.com/catalog/17-ru/oborudovanie-dlya-proizvodstva/netkannye-materialy/88-avtomaticheskij-stanok-pnm

Цена всего комплекта — 960 000 рублей https://solyariswell.com/en/20-en/equipment/rewinder-for-winding/57-pm-7m
Для изготовления бумаги с тиснением дополнительно необходимо приобрести блок перфорации https://solyariswell.com/catalog

Основные характеристики бобиноразмоточного станка https://solyariswell.com/catalog/25-ru/oborudovanie-dlya-proizvodstva/stanki-dlya-proizvodstva/stanki-dlya-rezki-logov/27-otreznoj-stanok-lentochnaya-pila-pl-41-pl-45

Детский Психолог Цена

(Jasonbak, 1. 12. 2022 3:13)





К концу I периода учащиеся должны знать: гласные звуки родного языка признаки гласных и согласных звуков понятия: звук, буква, слог, слово, словосочетание, предложение, текст основные отличительные признаки предложения и текста https://logoped-newton.ru/price/


4G proxy

(ArthurMeply, 1. 12. 2022 0:24)

buy ma huang tea online

(MichaelPoith, 30. 11. 2022 0:23)


The imprint ephedra (ma huang) contains multiple chemical compounds, but the most big shot is ephedrine. This molecule impacts some bodily processes and was tempered to as a well-liked dietary supplement ingredient.
Ephedra Ma Huang Boosts metabolic scale and pot-bellied loss
Ephedrine is a panacea derived from the machinery Ephedra Sinica. It has been adapted to in search hundreds of years as both a fillip and decongestant.?
Effectiveness of Ephedrine
Ephedrine has wish been originate in numberless fare pills and sports supplements and embraced by means of athletes and non-athletes alike for the sake its reported benefits, including:
Improved athletic show and fortitude
Improved concentration
Increased weight and main part flabby damage
the widespread popularity of ephedrine in sports and slim supplements,
There is attestation that ephedrine improves athletic discharge either by increasing muscle, tolerance, reaction period, anaerobic volume, or recovery time after prolonged exercise.
While ephedrine can inflation the distinct possibility of short-term weight injury, there is signify that it see fit present any Fat reduction gains over the lengthy term.
Haleness Extension Products inaugurate containing caffeine and ephedra/ephedrine were inaugurate to be more effective for Weight Admit defeat and Dash Boosting then By a hair's breadth Ma Haung not later than Itself, The Perfect Vivacity Incentive Combo Ephedra & Caffeine.

Source:

- https://ephedramahaung.com/

buy ma huang tea online

10 e lotto immediato

(AntonioNog, 29. 11. 2022 23:35)



10 e lotto immediato

Новые новости

(newsLoazy, 29. 11. 2022 22:13)

Новые новости, актуальные события,общество, политика, экономика, Россия, в мире, курьезы и многое другое.
https://nnovpost.ru/

Шале бытовка капустник

(MelodyFoure, 28. 11. 2022 16:56)

Построить дом шалашка бытовку родными дланями строители:
https://bitovki-kupit.ru/kupit-vagonchik/
https://www.mamba.ua/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://bitovki-kupit.ru
https://booksfinder.ru/site/outurl?url=https://bitovki-kupit.ru
https://www.basconibel.by/bitrix/click.php?goto=https://bitovki-kupit.ru
https://human.yru.ac.th/comdev/redirect/67?url=https://bitovki-kupit.ru
https://www.praisedynobrake.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovki-kupit.ru
https://worktrucksshow.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovki-kupit.ru
https://images.google.co.zw/url?q=https://bitovki-kupit.ru
https://doublehanded.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovki-kupit.ru
https://www.sothebysworld.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovki-kupit.ru
https://agrobuena.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovki-kupit.ru
https://sport-kids.ru/go.php?url=bitovki-kupit.ru
https://sanijura.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovki-kupit.ru
https://gaultmillau.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovki-kupit.ru
https://mmms-expo.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://bitovki-kupit.ru
https://www.shawjobs.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovki-kupit.ru

You can get more traffic and customers from YouTube

(VideoStat, 27. 11. 2022 21:16)

Videostat YouTube ToolKit is a set of the best tools for searching, creating, and promoting on YouTube.
https://videostat.pw/toolkit
Launch your own successful YouTube channels and discover new ways to earn money.
Save time and money on finding profitable niches, creating and promoting videos.
Get more views, subscribers and earn more with our YouTube author tools.

You will be able to find the top niches with high demand and low competition. For any period, on any subject, country and language.

You will be able to find previously growing channels that were able to gain a lot of views or subscribers in a short time. Thus, you will be able to see how they managed it and try to use their successful experience.

You will be able to find videos that were uploaded to channels with a small number of subscribers 1-2 days ago, but have already managed to gain a lot of views. Thus, you can see the popular niches or formats that the authors used and repeat their success.

You will be able to collect the top search queries that are most searched for on YouTube right now, as well as collect and use the most highly effective keywords in the title, description and tags.

You will be able to analyze video trends from more than 100 countries with just 1 button.

You will be able to download videos from YouTube in the best quality, whole channels or playlists.

You will be able to unify your videos in order to create large grids of channels for the overflow of traffic to other videos by links or end screensavers.

You will be able to speed up indexing and promotion in search engines using the automatic generation of more than 5,000 backlinks for YouTube videos.

And much more.

https://videostat.pw

This set of tools will help you find inspiration, create content, promote your channel and earn money from your videos. With everything at your fingertips, you'll be on your way to becoming a YouTube sensation in no time!

Lifetime license, free updates, no subscription fee!

Increase CTR, gain views, subscribers, using techniques and methods of successful authors on your channel. Get fresh, relevant ideas and formats for new videos based on the preferences of the right audience.

Дача сверху зиму и весна

(TheresaCal, 27. 11. 2022 18:36)

Дом и Шале: https://bitovka-hozblok.ru/bu-bytovki/
https://google.sn/url?q=https://bitovka-hozblok.ru
https://clients1.google.dm/url?q=https://bitovka-hozblok.ru
https://www.piket.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovka-hozblok.ru
https://video-vitrina.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovka-hozblok.ru
https://maps.google.si/url?q=https://bitovka-hozblok.ru
https://www.fiftysix.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovka-hozblok.ru
https://00.equitabletermiii.tv/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovka-hozblok.ru
https://dat.2chan.net/bin/jump.php?https://bitovka-hozblok.ru
https://69dom.ru/redirect?url=https://bitovka-hozblok.ru
https://www.montauk-online.com/cgibin/tracker.cgi?url=https://bitovka-hozblok.ru
https://www.cpsrealestate.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovka-hozblok.ru
https://www.canails.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovka-hozblok.ru
https://bignumbers.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovka-hozblok.ru
https://kutejnikovo-61.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://bitovka-hozblok.ru
https://seanvarner.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bitovka-hozblok.ru

карданный вал для минитрактора

(Horacionaire, 27. 11. 2022 13:23)

кун для минитрактора https://www.wunschkinder.net/schwangerschaft/forum/profile/lynn15339068658/ фронтальный погрузчик для минитрактора купить

купить гараж под ключ

(StefanSycle, 26. 11. 2022 22:58)

гараж из сэндвич панелей готовый комплект https://www.gzt-sv.ru/news/169473-vypuskniki-svobodnogo-proshhayutsya-uchitelyami-shkoloj готовый гараж из сэндвич панелей

PC Portable

(Williampsype, 26. 11. 2022 22:46)

Perfect situations

(Harrytaupt, 26. 11. 2022 18:46)

In complicated times of transformation, there is always something good and pretty. Quantum cure - the medicine of the future. Jump to - https://t.me/quantummedicinehealy


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

následující »